Egészség, Harmónia, Belső béke

Kezelések menete

A kezelést egy állapotfelmérő beszélgetés, konzultáció előzi meg. Megbeszéljük, hogy a panaszok mióta állnak fenn, hogy milyen kezeléseket vett igénybe eddig és hogy esetleg milyen traumák érték korábban, pl. balesetek, műtétek stb. Akut sérüléseknél egy-két kezelés elég lehet az egészséges állapot visszaállítására, míg krónikus, régóta fennálló panaszok esetén több hetes kúrára is szükség lehet.

A bowen kezelések elvégezhetőek kényelmes, vékony, lehetőleg pamut ruházatban vagy a bőrfelületen is.

A kezelt személy a lehető legkényelmesebb helyzetben fekszik vagy ül.

A kezelés a test meghatározott pontjain történő, lágy izom- és kötőszöveti fogások sorozatából áll. A fogások közé karakteres szünetek vannak beiktatva. Ezeknek hossza általában 2 perc, de van, amikor hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy az agy integrálja a fogások ingerületeit.

Egy kezelés időtartama 30-60 perc között változik az egyéni reakcióktól és a probléma jellegétől függően. (a legtöbb esetben kb. 50 perc)

A kezelések között 5-10 nap szünetet tartunk, mert ennyi időre van szüksége a testnek, míg integrálja a kapott fogásokat, s készen áll az új impulzusok befogadására.

A Bowen kezelések folyamata alatt - és már a kezelések megkezdése előtt is - kiemelten fontos a megfelelő mennyiségű (napi 1,5-2 liter) tiszta víz fogyasztása, ezzel biztosítva a kötőszövet hidratáltságát.

A panaszok elmúlása után javasolni szoktuk, hogy térjenek vissza havonta, kéthavonta egy-egy szinten tartó kezelésre, a test kiegyensúlyozására.

Életfa Egészségház 2018.