Egészség, Harmónia, Belső béke

Tanácsok a kezelés utánra

tanacs A kezelés befejezése után a szervezet helyreállító folyamatai zajlanak, így a Bowen kezelés után 5 napig kerülendők az alábbi kezelések: masszázs, kiropraktika, akupunktúra, akupresszúra, mert ezek megszakíthatják a beindult folyamatokat.

Fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. A dehidrált szervezetben a sérüléstől letapadt és megcsavarodott kötőszövet nem képes kisimulni, visszarendeződni. A kötőszövet hidratálása szempontjából a félóránként néhány korty, vagy óránként 2dl víz elfogyasztása javasolt.

A kezelés napján fél óránál többet ne üljünk egy helyben, mozgassuk át izmainkat, álljunk fel, járjunk egy kicsit. A kezelés hatékonyságát növeli egy laza, minimum 10 perces séta, viszont nem javasolt a túlzott fizikai megterhelés.

Kezelés után 72 órán keresztül kerülni kell az extrém hideget és az extrém meleget, mert befolyásolja az ingerület továbbítását és hátráltatja a kezelés hatásfokát. Kerülni kell a testrészek jeges borogatását, a forró fürdőt, bőrt kipirosító zuhanyt, szaunát, infraszaunát, krémes bedörzsölést.

Amennyiben kapott mozgássor javaslatot, hogy a helyreálló szövetek megerősödjenek, akkor azt mindennap végezze el!

Minden szervezet egy kicsit másképp és más ütemben reagál a kezelés által kapott impulzusokra. Fáradtság, izomláz és tisztulási folyamatok (gyakori vizelés, hígabb széklet), vándorfájdalmak, fejfájás természetes következménye lehet a kezelésnek. Ilyenkor a pihenés, megfelelő folyadékpótlás és 1500-2000 mg C-vitamin jó segítséget nyújt. A következő kezelés alkalmával megbeszéljük, hogy milyen változásokat észlelt szervezetében.

Életfa Egészségház 2017.