Egészség, Harmónia, Belső béke

Tapasztalatok

tapasztalatok


Kismama, keresztcsonti fájdalom
"Várandóságom 18. hetében jártam Enikőnél először. Egy kedves anyuka ismerősöm ajánlotta ezt a fajta kezelést és Enikőt, mert mindennapjaimat teljesen leuralta a keresztcsont fájdalom, melytől már az egyik lábamat alig tudtam terhelni. Már az első kezelés után jelentősen javult az állapotom, a második kezelést követően teljesen megszűnt a panasz, és nem is tért vissza."
Végh Edina


2 hónapos kisbaba, csak egy irányba fordította a fejét
"Kisfiam születésétől fogva fejét kizárólag jobb oldalra fordítva tartotta. Két hónapos korában Gyógytornász javaslatára kezdtük el a bowen kezeléseket. Mivel már ismertem a technikát, és személyes jó tapasztalataim is voltak, nem volt kérdés, hogy először ezt a fájdalommentes, kíméletes módszert fogjuk kipróbálni. Összesen három kezelésen voltunk. Már az első után nagyon látványos volt a változás. Kisfiam elkezdte egyre többször balra is fordítani a fejét, a fejtartása is sokat javult, mert azelőtt mindig hátrafeszítette a fejét. A kezelések nagyon kíméletesek voltak, nem fájt neki, nem sírt. Hihetetlen eredmény!"
Végh Edina


Migrénes fejfájás
„Évek óta folyamatosan fájt a fejem. Rengeteg különböző fájdalomcsillapítót szedtem. A körzeti orvosom elküldött volna a fejfájás klinikára, ami mint kiderült 2-3 éve megszűnt. Próbáltam különböző egészségügyi intézményt felkeresni problémámmal, de mindenhol elutasítást kaptam. Már ott tartottam, hogy hetente fájt, minimum 2-3 napot. Az az igazi fejgörcs, aminél már zavar a fény, a hang, már minden. Elkeseredésemben a neten kerestem megoldást, de a legtöbb hely, amit találtam Pesten volt. Anyukám egyszer egy üzenetben elküldte az Életfa Bowenről talált információkat. Sokat hezitáltam mire telefonáltam. Végül arra jutottam, hogy éppen elég mérget ettem már meg, fizettem ki, inkább kipróbálom, hátha már csak emlék lesz a fejfájás. Miután elkezdtem járni a kezelésekre pár hét után enyhülni kezdett a fájdalmam, aztán hihetetlen de 6 kezelés után teljesen elmúlt. . A nyaralásra azért elvittem több doboz fájdalomcsillapítót, de a legnagyobb örömömre egyet sem kellett bevennem belőle. Enikő javaslatára havonta egyszer el fogok menni egy Bowen kezelésre és így remélem sokáig fenntartható lesz a fájdalommentes állapot."
Horváth Éva, Győr


Derékfájás
„Két kezelés után elmúlt a derékfájásom. Pedig nagyon fájt. Fájt, ha lehajoltam, ültem, felálltam, léptem. Súllyal a kezemben nem tudtam lépni sem (Ami akkor igazán nehéz, ha van egy cipelést igénylő gyereke az embernek.) Elmentem a háziorvoshoz, hiszen azt tesszük, ha betegek vagyunk. Beküldött a kórházba. Kaptam injekciót, gyógyszereket. Gyógyuljak otthon. A gyógyszer konkrétan kiütött. A fájdalom minimálisan csökkent. Még mindig minden mozdulat nagyon fájt. Hetekig. Az öltözködés igazi bravúr volt. Az első Bowen kezelés után könnyebben hajoltam, fájdalom nélkül sétáltam. A második kezelés óta szabad a mozgásom. Érzékeny annyira a derekam, hogy odafigyelek, hogyan emeljek és hajoljak, de NEM FÁJ! Már hetek óta.
Hálás vagyok érte nagyon neked Horváth Enikő."
Dr. Sára-Gombás Kinga


Teniszkönyök
„Sajnos az egész napos számítógép előtti munka, egérhasználat következménye, hogy kialakult nálam a teniszkönyök. Hónapokig szenvedtem vele, hol erősebb, hol mérsékelt fájdalommal éltem. Enikő 2 alkalommal kezelt, nagyon kellemes volt, kipihenten, ellazultan távoztam. A könyököm állapotában akkor nem tapasztaltam változást. Pár hét után viszont arra lettem figyelmes, hogy nincs fájdalom! Nagyon hálás vagyok, köszönöm! Mindenkinek ajánlom, egy próbát megér, hogy megszabaduljon a fájdalomtól!"
Molnár Nóra, Győr


Alkar fájdalom
„Sok számítógép használat miatt nagyon fájt a jobb alkarom. Épp Győrben vendégeskedtünk, amikor a barátaink ajánlották Enikő Bowen kezelését. Kipróbáltam. Egy kezelés után megszűnt a kínzó fájdalmam! Köszönöm szépen, Enikő! Számomra annyira hatásos volt, hogy most hazatérve Frankfurtba is keresek Bowen alkalmazót."
Markus Shenk, Frankfurt


3 és féléves kislány, rendezetlen, labilis mozgás
„3 és féléves kislányommal kezdtünk Enikőhöz járni, mert nagyon labilis volt a mozgása. Futás közben egyensúlyozott a kezeivel, emiatt nem volt elég dinamikus, kortársaihoz képest sokkal lassabban futott. A kezelések hatására rendezettebb, harmónikusabb, dinamikusabb lett a mozgása és ezzel együtt magabiztosabb, bátrabb is lett. Nagyon köszönjük neked Enikő!"
Kinga és Vikica, Győr


1 éves kislány, nyakizom probléma
„Egyéves kislányomnál a születése óta fennálló nyakizom probléma miatt kezdtünk Enikőhöz járni. Korábban nagyon sokféle terápiát kipróbáltunk. Volt köztük olyan is, ami fájdalmas sírással járt a számára. A Bowen kezelések alatt teljesen ellazul, minden mozdulatot készségesen enged. Kezdetben Enikőnek engedte csak, hogy a nyakához nyúljon. A fájdalmat ( is ) okozó terápiákat elhagytuk. Örömmel jár a Bowen kezelésekre és emellett látszik rajta a folyamatos javulás, a nyakát egyre nagyobb tartományban tudja fordítani már jobbra is (ami eleinte egyáltalán nem sikerült). Igazán hálásak vagyunk Enikőnek."
Gabika, Kinga, Győr


Krónikus hátfájdalom
„3 éven át szenvedtem krónikus hátfájdalomtól. Jártam csontkovácsnál, aki azt mondta, hogy egy olyan izomhúzódásról van szó, ami az egyik porckorongot is érinti és, hogy ez egy régebbi sérülés következménye. A csontkovács kezelése után sajnos felerősödött a fájdalmam. Teljesen ledöbbentem, hogy Enikő első Bowen kezelése után elmúlt a fájdalom. Csak akkor éreztem egy kicsit, amikor a hátamon feküdtem. Hihetetlen volt, hisz előtte mindig fájt. Az első kezelés után csak 5 hónappal később éreztem egy kis diszkomfort érzetet. Gondoltam keresek egy Bowenest , mert Enikő akkor nem volt itt, aztán mégis megvártam..Egy évvel később a második kezelés is ugyanolyan hatékony volt…Azért is szeretem annyira a Bowen Technikát, mert teljesen el tudok lazulni közben és hihetetlen módon feltöltődök..Többször megfordult a fejemben, hogy elmegyek máshoz, amíg Enikő nincs itt, de félek hogy csalódom egy másik terepeutában, mert az az érzésem azért olyan hatékony és csodálatos élmény a kezelése, mert a terápiát kiegészíti az ő békés, szeretetteljes személyisége.”
Tanya Kowalchuk, Calgary, Kanada


Gerincsérv, visszérműtét
„8 éve műtötték a gerincemet, gerincsérv, és csigolya repedés miatt. A fájdalmak a műtét után sem múltak el teljesen, időszakonként felerősödtek, majd ismét enyhültek. Az orvosok tanácsára próbáltam a különféle gyógytornákat, masszázst, elektromos kezeléseket, fájdalomcsillapítókat, porcerősítőket.
2 évvel ezelőtt ismételten erősebb fájdalmak léptek fel, ekkor olvastam egy cikket az interneten a Bowen terápiáról. Az első kezelés után- melyben nem hittem, az igazat megvallva- szinte megújulva léptem ki az ajtón. Az addigi fájdalom, és nyomásérzés helyét felváltotta egy kellemes felszabadult érzés a derekamban. 3 kezelés után fél évig szinte semmi panaszom nem volt. Ha az időjárás, vagy egy rossz mozdulat miatt újra fájdalmak lépnek fel, akkor elmegyek 1-2 kezelésre, s ismételten jobban vagyok.
Tavaly a jobb lábamon visszérműtétet kellett végezni, de sajnos a műtét helyén a folyadék feltelt, s az orvos javasolta, hogy fel kell vágni, ahhoz, hogy rendbe jöjjön a lábam. Én ebbe nem egyeztem bele. Két Bowen-terápiás kezelés beindította a felgyülemlett folyadék felszívódását, s így nem kellett, hogy sor kerüljön újabb orvosi beavatkozásra.
Hálásan köszönöm Enikőnek a kezeléseket, melyek sok fájdalomtól kíméltek meg!”
Szobi Éva, Győr


Testi-lelki feszültség, alvászavar, méhsüllyedés
„Egy kollegám ajánlotta a Bowen terápiát. Mivel érdekelnek a természetes gyógymódok, ezért nagy kíváncsisággal mentem el az első kezelésre. Nagyon tetszett, hogy ez egy gyengéd módszer. A kezelések után enyhült a feszültség a testemben, jobban aludtam. Éreztem, hogy energiapályák indulnak be a testemben. Általános közérzetem jobb lett, kevesebb volt a hangulatingadozás. A kezelések után a vizelet kiválasztás is megnövekedett, úgy éreztem, hogy a pangó víz eltávozik. Ami nagyon fontos számomra, hogy a kezelések hatására a méhsüllyedés kellemetlen tünetei is enyhültek.”
Kontra Anna, Győr


Lumbágó
„A második gyermekem születése óta sajnos gyakran szenvedek lumbágótól. Az egyik alkalommal próbáltam masszőrtől segítséget kérni, de sajnos rosszabb lett a helyzet, annyira erős lett a fájdalom, hogy egyszerűen nem tudtam leszállni a masszázságyról. Teljesen bepánikoltam, a férjemet kellett hívni, hogy segítsen leszállni a masszázságyról és lejönni a lépcsőn. Ekkor kértem Enikő segítségét. Szinte hihetetlen, hogy a Bowen technika pár fogásától, azonnal enyhült a fájdalom. Még aznap fel tudtam menni a lépcsőn a hálószobába, másnap már sétálni is tudtam, és pár nap múlva teljesen tünetmentes lettem.”
Sipos Adél, Győr


Váll- és térdfájdalmak
„A vállfájdalmam szülés után jelentkezett és egy egész évtizedig végigkísért. Voltak kisebb-nagyobb fájdalommentes időszakok, amit gyógyszeres-injekciós szteroid gyulladás gátlóknak köszönhettem. A fájdalom megjelent később a térdízületeimben is. Évente, kétévente rendszeres látogatója voltam a reumatológiának. Sajnos a rendszeres úszást, sportot is abba kellett hagynom, ami tovább fokozta panaszaimat, csökkentve fájdalommentes periódusaimat. Majd végre közel 10 év után megtapasztalhattam a Bowen terápia terápiás gyógyhatását Enikő kényelmes masszázsasztalán, ahol a rövid kezelések alatti relaxációs, nyugalmi állapot néha röpke alvásba is juttatott, kipihenve aznapi fáradságomat. A kezelések kezdetekor eleinte a fájdalmam felerősödött, de már két hét után érezhető volt a javulás. Közel két hónap rendszeres kezelés megszüntette a váll-térdfájdalmamat. Azóta nem volt szükségem további kezelésekre,hála égnek Enikő életmódbeli tanácsinak: tornázz otthon is, igyál sok vizet, s étkezz egészségesen… A tanácsain túl én még áttértem a paleolit étrendre is, s köszönöm, azóta jól vagyok. Már csak néha a derékfájás jön elő, de csak akkor, ha glükóz, laktóz, gluténtartalmú ételeket eszem újra. Ilyenkor 2 nap után jelez a hátam, derekam. Lehet ilyenkor Enikőhöz kéne futnom. Azóta ismét sportolok, sőt a konditeremben nem kevés súlyt emelek, s nem tért vissza a panaszom. Köszönet érte Enikő Bowen-kezelésének és az étrendváltozásnak.”
Kiss Ildikó, Győr


Nyak- és vállfájdalmak
„Egy autóbaleset után egy egész éven át szenvedtem nyak és vállfájdalomtól. Rendszeresen jártam fizikoterápiára, de sajnos semmit nem javult az állapotom. Enikő éppen Kanadában tartózkodott, és megkezelte az egész testem és a vállam Bowen terápiával. Őszintén szólva először nem hittem, hogy ezek a finom mozdulatok segíteni fognak. A kezelések alatt nagyon jól ellazultam, kellemesen éreztem magam, ezért szívesen fogadtam őket. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy 3 kezelés után teljesen elmúltak a fájdalmaim, és azóta sem tértek vissza.”
Phyllis Urquart, Calgary


Menzeszproblémák, boka- és térdfájdalom
„Tini kislányom olyan erős vérzéssel és menstruációs görcsökkel küszködött, hogy a nőgyógyász már hormoninjekciók beadását javasolta. Ekkor beszéltünk Enikővel, aki azt mondta, hogy a Bowen terápia a menstruációs problémáknál is nagyon hatásos szokott lenni, ezért döntöttünk úgy, hogy először megpróbáljuk ezt a kíméletes módszert. 3 kezelés után teljesen normalizálódott a vérzés mennyisége, és az erős görcsei is elmúltak. Azóta többször is igénybe vettük a Bowen technikát. Többek között segített kislányom térd és bokafájdalmát is elmulasztani. Sok jó tapasztalatunk van, mindenkinek ajánljuk ezt a rendkívül hatékony módszert.”
Molnár Gabriella, Győr


Csípő- és derékfájdalmak
„Enikőhöz csípő- és derékfájdalmakkal kerültem, a köldöktől a fenék aljáig semmi sem működött rendesen, felfázás, izomgyulladás, csípőfájdalom, stb... Számomra nagyon megnyugtató az, hogy Enikő rendkívül empatikus, együttérző, finom energiával rendelkező terapeuta, aki nem akarja „leigázni” a pácienset, nem beszél hatalmi pozícióból, hanem partnernek tekinti. Vannak terapeuták, akik mellett összemész picire, na ő épp az ellenkezője, kihozza az emberből még azt a jót is, amiről nem is tudott magában. Szóval fontos a bizalom, itt pedig maximálisan megvan. Már a kezelések alatt is éreztem a sejtszintű, szöveti szintű oldódást és változásokat.. Mintha egy láthatatlan kéz belenyúlna a testbe és kioldaná a feszültségeket, a betegség, elváltozás gyökerét találja meg, és azt oldja ki. Mindezt határozottan, tehát érzem, hogy ura a folyamatnak, de mégis gyengéden. Többször éreztem, hogy a csípőmből távozik a feszültség bizonyos fogások hatására, ellazult a test, ellazult a Lélek. Eredeti állapotba rendezte magát a csontrendszer, a nyaki és háti szakaszon többször kattant, helyreállt a rend. Gyengéd fogásokkal, a szervezet öngyógyító folyamatait beindítva kioldotta ezen részeket.. Voltak tünetek a kezelés után, felerősödtek pár napig, de ennek örültem, mert tudtam, hogy hat a terápia és a szervezet gyógyítja önmagát, visszaállítva az eredeti, EGÉSZséges állapotot. Köszönöm Neked Enikő, hogy Rád találtam és hogy ilyen hozzáállással vagy a páciensek felé, példaértékű. Bárkinek ajánlom, aki szeretné visszaállítani testi-, szellemi-, lelki- egyensúlyát, illetve megelőző célzattal is.”
Dr. Széll Emőke, Győr


Sportsérülés
„TRX edzésen meghúzódott a derekam és egy hétig szenvedtem a fájdalomtól. Legnagyobb meglepetésemre, amikor Enikő megkezelt Bowen technikával már úgy szálltam le a kezelőágyról, hogy elmúlt minden fájdalmam és azután sem tért vissza”
Kelemen Ágnes, Győr


Hátfájdalom
„73 éves nyugdíjas vagyok, de még mindig nagyon szeretek barkácsolni, a műhelyemben tevékenykedni.. Az egyik ilyen barkácsolós nap után nagyon megfájdult a hátam és nem enyhült a fájdalom. Enikő felajánlotta, hogy megkezel Bowen Technikával. Először kételkedtem abban, hogy ez a kellemes, de egyáltalán nem erőteljes módszer segíthet rajtam, de másnap reggelre teljesen elmúlt a hátfájásom, és ez meggyőző volt”
Paul Kowalchuk, Calgary, Kanada

Életfa Egészségház 2019.